Κάντε τις αγορές σας Online 24/7 ή στείλτε μας στο info@gourmetlife.gr την παραγγελία σας και τις ερωτήσεις σας.

Δίκοκκο Αλεύρι Ζέας 1kg “Αγρόκτημα Αθανασόπουλου”

0 Reviews

Μία ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες καλλιέργεια επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο λόγος για το δίκοκκο σιτάρι ή ευρέως γνωστό ως ζέα .Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Aπό το αλεύρι του γίνονται ζυμαρικά, μπισκότα και άλλα αρτοσκευάσματα.
Το είδος αυτό του σίτου δεν έχει αλλεργιογόνες ιδιότητες που έχουν άλλα είδη σίτου, επειδή δεν περιέχει τα γονίδια που προκαλούν αλλεργίες. Αν και περιέχει γλουτένη, αυτή είναι σε μικρή ποσότητα και είναι ελάχιστα αλλεργιογόνος και πολύ εύπεπτη.
Η γλουτένη αυτή γίνεται ανεκτή από τα άτομα που έχουν πρόβλημα με την αλλεργία που προκαλείται από τη γλουτένη, επειδή το δίκοκκο σιτάρι περιέχει μία ουσία, τη «ροδανίνη», που αποτελεί έναν παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες ανόργανων στοιχείων και κυρίως μαγνησίου, περιέχει 10-20 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το κοινό σιτάρι.
Η ιδιότητα αυτή του δίνει τη δυνατότητα να είναι ένα τρόφιμο που θεωρείται ότι έχει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα. Σημαντική, επίσης, είναι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, κυρίως της ομάδας Β’, και σε σάκχαρα βραδείας διάσπασης.
Περιέχει προβιταμίνη Α που ενεργεί στην καλή όραση και την πρόληψη της ξηροδερμίας. Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Ε, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και σε σύνθετες ουσίες αμινοξέων, με την κατανάλωσή του από τον άνθρωπο μειώνεται η χοληστερίνη στο αίμα.
Το σιτάρι αυτό ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.

3.60

Σε απόθεμα

Περιγραφή

Το Αγρόκτημα Αθανασόπουλου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής δίκοκκου σιταριού και της μεταποίησης αυτού σε παράγωγα όπως αλεύρι από το 2014.

Η αγροτική επιχείρηση εδρεύει στην κοιλάδα του Μόρνου στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας όπου παράγεται η πρώτη ύλη και συνεχίζει μέχρι την τελική επεξεργασία και διαδικασία συσκευασίας. Δίνοντας πρωτεύουσα σημασία στην ποιότητα , χωρίς καμία προσθήκη λιπασμάτων, συντηρητικών , ενισχυτών γεύσης , χρωστικών ουσιών και διογκοτικών ,κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε τα προϊόντα μας να φτάσουν σε εσάς αγνά και βιολογικά όπως τα δίνει η μάνα γη.

Εγγύηση και δέσμευση για την καλή ποιότητα των προϊόντων αποτελεί η άμεση παραγωγή , επεξεργασία και παράδοση ,χωρίς την παρουσία μεσαζόντων κρατώντας τον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1050 g

Gourmet Life

Εκλεκτές γεύσεις ζωής